FAQ

Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over ONVE. Kan je niet vinden waar je naar op zoek bent, neem dan contact met ons op.

Abonnementen

Abonnementen en tarieven

 

Er zijn vier soorten abonnementen voor ONVE te verkrijgen:

Geen verborgen kosten

ONVE is een transparant platform, waar je als ondernemer weet waar je aan toe bent wat betreft kosten en mogelijkheden. ONVE biedt haar leden een duidelijk kostenoverzicht met heldere betalingsvoorwaarden, afgestemd op het aantal personeelsleden dat je wil aanbieden. Elk nieuw lid krijgt bij ONVE de eerste 8 maanden gratis toegang tot het platform. Op deze manier krijg je de mogelijkheid om makkelijk en snel ONVE te ontdekken en gebruik te maken van de mogelijkheden. Enkele weken voordat het gratis abonnement afloopt, ontvang je van ons bericht met de mogelijkheid om verder gebruik te maken van ONVE in een abonnementsvorm. Mocht je na verloop van tijd toch het abonnement willen beëindigen, dan houden wij 1 maand opzegtermijn aan.

Duidelijk en voordelig

Bij ONVE betaal je niet per ingeleend of uitgeleend uur, maar als lid bij ONVE betaal je een vast bedrag per maand waarvoor je onbeperkt en ongelimiteerd gebruik kan maken van ONVE. Er zijn vier verschillende abonnementsvormen, gebaseerd op het aantal personeelsleden dat je wil inlenen of uitlenen. Zo is er voor elke ondernemer een passend lidmaatschap.

Simpel en baas in eigen huis

Door middel van de eenvoudige en voordelige werkwijze, waarbij je onbeperkt personeel kan inlenen en uitlenen, kunnen wij een volledige open database bieden. Want niet wij, maar jij als ondernemer kiest waar en wanneer je personeel wil inlenen of waar en wanneer je personeel wil uitlenen. Uiteraard kun je ongeacht het gekozen abonnement onbeperkt en zo vaak als jij wilt personeel uitlenen of inlenen. ONVE maakt zich waar door het eerste platform te zijn dat meewerkt aan het creëren van een deeleconomie voor ondernemers en hun personeel. Daarom: ONVE Ondernemend Nederland Voor Elkaar!

Algemeen

Hoe moet ik inloggen bij ONVE?

Ik heb al een account

Je logt in door in het beginscherm te klikken op inloggen. Heb je moeite met het vinden van de inlog knop?

klik hier

Ik heb nog geen account

Registreer jezelf eerst zodat je lid bent van ONVE en opgenomen wordt in de database van ONVE. Nadat je dit gedaan hebt kan je inloggen op ONVE en beginnen met het aanmaken van jouw bedrijf.

Arbeidspools

Wat is een arbeidspool en hoe zet ik een arbeidspool op?

Wat is een arbeidspool?

Een arbeidspool op het ONVE platform is een gesloten gemeenschap opgericht door de leden zelf, om wisselingen in de personeelsbehoefte bij meerdere bedrijven binnen een sector of branche op te vangen. Een arbeidspool kan vele functies hebben. Je kan jouw eigen arbeidspool aanmaken voor een project waarin je samen wil werken met andere bedrijven en wanneer deze bijvoorbeeld personeel over hebben. Een arbeidspool is ook te gebruiken als hulpmiddel in je reeds bestaande netwerk. Wanneer jouw relatie personeel beschikbaar heeft of als een ZZP’er zelf beschikbaar is, kan hij dit plaatsen in jullie arbeidspool zodat je snel ziet wat er beschikbaar is, wanneer en tegen welke prijs. Daarnaast is een arbeidspool ook interessant wanneer je een opdracht buiten jouw regio hebt en je andere bedrijven in die desbetreffende regio wil benaderen om samen met hen dat project uit te voeren. Je kan zoveel arbeidspools aanmaken als je wilt. Wanneer je een tijdelijke arbeidspool gemaakt hebt, voor bijvoorbeeld een bepaald project, verwijder deze dan weer zodra het project gereed is, om zo het platform schoon en efficiënt te houden.

Een arbeidspool aanmaken

Wanneer je inlogt, zie je in het dashboard "Mijn arbeidspools". Wanneer je hierop klikt kan je een arbeidspool toevoegen. Je bent vrij om de naam en het vakgebied van je arbeidspool te kiezen. Wil je niet dat er ongenodigd mensen lid kunnen worden van je arbeidspool? Kies dan voor een privé arbeidspool. Bedrijven kunnen alleen lid worden op aanvraag of wanneer ze door jou uitgenodigd worden. Dit is vooral prettig wanneer je een arbeidspool wil opzetten voor een selecte groep bedrijven of een specifiek project waaraan jullie gezamenlijk werken. Wanneer je nieuwe mensen of bedrijven zoekt voor een bepaald project of graag kennis maakt met nieuwe bedrijven uit jouw branche, selecteer dan 'nee' in het dropdown menu onder "Privé arbeidspool". Jouw arbeidspool is nu open en iedereen kan lid worden. Omdat jij de eigenaar bent van deze arbeidspool kan je, wanneer gewenst, bedrijven verwijderen en toevoegen.

Wees duidelijk

Wanneer je een arbeidspool aanmaakt, zorg dan dat je bij de beschrijving duidelijk invult waar de arbeidspool voor bedoeld is. Zo is het voor iedereen helder wat jij verwacht. Op deze manier trek je de juiste bedrijven aan en voorkom je onnodige vervuiling van je arbeidspool.

Een mededeling plaatsen of ontvangen

Heb je een mededeling voor de bedrijven die lid zijn van jouw arbeidspool of heeft één van jouw leden een mededeling? Het is dan niet nodig om elk bedrijf afzonderlijk een privé bericht te sturen. Je kan heel simpel een mededeling plaatsen onder "mededelingen" in de arbeidspool. Elk bedrijf dat lid is van de arbeidspool ontvangt deze mededeling op zijn tijdlijn en kan reageren op de mededeling of jou een privé bericht sturen naar aanleiding hiervan. Wanneer er een activiteit plaatsvindt in de arbeidspool, zoals nieuw personeel wat aangeboden wordt, zal ook iedereen in de arbeidspool dit ontvangen op zijn tijdlijn. Op deze manier blijf je dus van alles op de hoogte! Wil je echt te allen tijde op de hoogte blijven van de activiteiten in jouw arbeidspools of account? Download dan de ONVE app in de Appstore of Google Play. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte door middel van pushmeldingen en notificaties.

Efficiënt

Een arbeidspool is een zeer gemakkelijke en efficiënte manier om gebruik te maken van elkaars personeel en werkaanbod. Je projecten lopen sneller en gemakkelijker door. Gebruik je een arbeidspool met andere bedrijven om elkaars personeelsaanbod in te zien? Dan zal dat je rust in je onderneming geven wanneer je weet dat er bij uitval, tekort of overschot iemand is die jou kan voorzien van extra mankracht of juist kan ontlasten door tijdelijk van jouw overschot gebruik te maken.